Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1.9 105 JTD вдига температура

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пропуснах да спомена, че причина за прегряването може да е и неизправна капачка на разширителния съд. Нормално системата работи при около 1 bar налянане, което се обуславя и от капачката. При по-ниско от това налягане може да се образува възглавница от пара и тя да възпрепятства работата на помпата.

И последно - с какъв антифриз е заредена системата? Да не би да е прекалено концентриран?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
      1.С или без климатик загрява,
      2.Ако загасиш в този момент фаровете има ли промяна
      3.Как ти е зареждането без товар и когато всичко е включено
      1. И с включен и с изключен климатик загрява.
      2. Ще пробвам да видя при изключени фарове какво се случва.
      3. При включен климатик и фарове показваше на компа 13,3V, при изключен 13,7V

---------- Post added at 06:39 ---------- Previous post was at 06:30 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Пропуснах да спомена, че причина за прегряването може да е и неизправна капачка на разширителния съд. Нормално системата работи при около 1 bar налянане, което се обуславя и от капачката. При по-ниско от това налягане може да се образува възглавница от пара и тя да възпрепятства работата на помпата.

И последно - с какъв антифриз е заредена системата? Да не би да е прекалено концентриран?
      Да, на капачката пише 1,4bar. Изглежда доста запазена, но все пак ще я прегледам. Като отворя разширителния съд струва ми се изпуска леко остатъчно налягане, което ме навежда на мисълта, че затваря добре.
      Антифриза е розов, но не знам предишния собственик какъв е слагал и с каква концентрация. И това ще проверя.
      Благодаря и на двама ви за съветите!

Comment

Виж си и радиатора да не е затлачен с пера, шума прахолях.Отвън имам пред вид не отвътре, че да го видиш отвътре не е на добро.Може да го измиеш профилактично.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
        X